luni, 19 noiembrie 2007

Stupeur et tremblements

Asa se cheama cartea pe care a trebuit sa o citesc pentru cursul de franceza. "Stupeur et tremblements". E scrisa de Amélie Nothomb, autoare belgiana foarte in voga, devenita celebra tocmai datorita acestui volum.

Am zambit mult dupa ce am citit cartea. Vorbeste despre experienta ei in Japonia, unde a lucrat un an pentru o companie. Extraordinar simt al umorului si o capacitate de a descrie fascinanta. Mi-a placut mult s-o citesc in franceza, mai ales ca ma cam plictisisem de ziare si de Cosmo.

Acum mi-am cumparat "Acide sulfurique", tot de Amélie Nothomb, si "100 coups de brosse avant d'aller dormir", de Melissa P. Adica aia porno, in care fatuca de 15 ani isi povesteste viata sexuala in detaliu.

Imi iau cartile de la Pele Mele, adica un anticariat de la parterul locuintei mele. Am dat pe fiecare in parte cate 3 sau 4 euro si chiar ca sunt o afacere. Ma oftic doar ca n-au nimic de specialitate, ci doar romane. Bun si-asa.

Va tin la curent cu viitoarele achizitii. Si ma oftic ca o sa le las aici, probabil, pentru ca nu voi avea loc pentru ele in valiza. Uf.

Niciun comentariu: